Дървесни пелети

Дървесните пелети са вид твърдо гориво във формата на малки цилиндрични гранули произведени от дървесни отпадъци или чиста дървесина.Отоплението на дървесни пелети е все по-предпочитан метод от много хора поради редица предимства и качества, които притежават те.

НЕЙЧЪР ЕЙТ – изберете качеството!

Фирма Нейчър Ейт ООД изработва висококачествени пелети от дъб и бук. Приготвените от нас пелети покриват всички стандарти за качество. Разполагаме с висококвалифицирани служители, а колкото до самият процес – той е автоматизиран, за да ви гарантираме винаги високо качество на крайният продукт. Ето и някои от основните им предимства:

Грижа за околната среда

Дървесните пелети са екологично чист продукт и се произвеждат от възобновяеми източници.В процеса на тяхното производство към използваемата биомаса не се налага добавянето на химически слепващи вещества. Чрез използването им се грижим за околната среда и намаляването на въглеродните емисии.Основно предимство на пелетите е ниското съдържание на пепел.

Гарантирано високи КПД и калоричност

Добре познат факт за дървесните пелети е, че те притежават високи Коефициент на полезно действие и калоричност, които са с до 50% повече от тези на обикновените дърва за огрев.

Използване само на необходимото количество

Процесът на горене при пелетни горелки е изцяло автоматизиран. Те подават само и единствено това количество, което е необходимо за постигане на зададената стайна температура.